SZÁMVITEL - PÉNZÜGY

Egy vállalkozás tevékenysége jellemezhető a gazdasági életben elfoglalt helyével, nemzetgazdaságban betöltött szerepével vagy akár a társadalomra és a természeti sokszínűségre gyakorolt hatásával. Egy tulajdonosnak, vállalatvezetőnek, befektetőnek ezek az információk önmagukban még kevés haszonnal bírnak, ha például arra a kérdésre kell választ adniuk, hogy érdemes-e új termelőegység vásárlásába beruházni. A számvitel rendszere azonban képes olyan konkrét számokban kifejezett adatokat szolgáltatni, amely pontosan meghatározza egy-egy esemény, vagy működés gazdasági eredményét. Ez már könnyűszerrel összehasonlítható korábbi időszak(ok)kal vagy más, hasonló szervezet tevékenyégével, esetleg tervezett adatokkal.

Irodánk számviteli és pénzügyviteli szolgáltatásai biztosítják a hatályos előírások szerinti szakszerű könyvvezetést. Munkánk során meghatározzuk a társaságok által fizetendő adókat és igény szerinti határidőkkel készítjük el a gazdálkodás időszakos/éves eredményének meghatározását, amelyből közzé tehető számviteli beszámoló csomagot állítunk össze. Megbízásunk  tartalmazhatja az eredménykimutatás egyes tevékenységek, vagy telephelyek szerinti megosztását is (költséghely-költségviselő dimenziók alkalmazása). Pénzügyi csapatunk vállalja a társaság szállítói számláinak és eseti egyéb utalási megbízásainak (munkabérek, adók) előkészítését vagy teljes jogkörrel történő átutalását.        

Tevékenységünket saját szoftverrel látjuk el (Novitax és Revolution Deep Erp), amelyet a megbízás időtartama alatt a megbízó vállalkozásra optimalizálva partnereink rendelkezésére bocsátjuk.  Irodánk dedikált szakértőivel az egycsatornás kommunikáció és könyvelési állomány átadása ügyfélportálon keresztül történik.

Egy jól felépített és szakszerűen működtetett vállalati számviteli rendszer értő feldolgozással elegendő adatot képes szolgáltatni minden érintettnek az adóhivataltól kezdődően, a hitelezőkön keresztül (bank, szállító) a tulajdonosok és döntéshozókig bezárólag, amely kérdéskör szakértői megközelítését kontrolling szolgáltatásunk foglalja magába. 

Ügyfélportál